داگ فورد، نخستوزیر آنتاریو، تاکید کرده که همه بچهها باید در برابر بیماری سرخک واکسینه شوند و این اصلا نیاز به فکر کردن هم ندارد اما با این حال تعداد زیادی از والدین، دیگر این موضوع را قبول ندارند.
در سال تحصیلی ۲۴-۲۰۲۳، فقط ۷۰ درصد کودکان هفتساله در آنتاریو بهطور کامل علیه سرخک واکسینه شدهاند که نسبت به سالهای قبل بهطور چشمگیری کاهش یافته. این کاهش آنقدر جدی بوده که در بعضی مناطق، نرخ واکسیناسیون حتی زیر ۵۰ درصد است.
بر اساس نظرسنجیها، از زمان شروع پاندمی کرونا، اعتماد عمومی به واکسنها کاهش یافته. تعداد والدینی که بهشدت با واکسیناسیون روتین کودکان مخالفند، بیشتر شده و یکسوم کاناداییها هنوز به ادعای ردشدهای باور دارند که میگوید واکسن سرخک باعث اوتیسم میشود.
البته مخالفان واکسن فقط نگران اوتیسم نیستند، بلکه دلایل پیچیدهتری دارند. برخی از والدین نگران تعداد زیاد واکسنهایی هستند که کودکان امروزه دریافت میکنند. به عقیده آنها، بیماریهایی مثل آبلهمرغان آنقدر خطرناک نیستند و ترجیح میدهند روشهای طبیعیتری برای مقابله با بیماریها استفاده کنند.
در حال حاضر، سرخک در آنتاریو به شکل نگرانکنندهای گسترش پیدا کرده و بیشتر مبتلایان کودکانی هستند که واکسن نزدهاند. مسئولان هشدار دادهاند اگر نرخ واکسیناسیون به سطح ایمنسازی جمعی (۹۵ درصد) نرسد، بیماریهای قابل پیشگیری مثل سرخک دوباره به تهدیدی جدی تبدیل خواهند شد.
لازم به ذکر است که اکثر ایرانیان طبق برنامه ملی ایمنسازی در ایران، دو دوز واکسن سرخک را دریافت کردهاند. ایران از سال ۱۹۸۴ برنامه واکسیناسیون سراسری علیه سرخک را آغاز کرده و از آن زمان تاکنون، کودکان ایرانی بهطور معمول دو دوز واکسن سرخک دریافت میکنند.
بیشتر افرادی که واکسن سرخک دریافت کردهاند، تا پایان عمر در برابر این بیماری ایمن میمانند، اما این موضوع برای همه صدق نمیکند.