وزیر بهداشت آمریکا اعلام کرده که این کشور تا ماه سپتامبر، علت اوتیسم را شناسایی خواهد کرد. او گفته یک پروژه بزرگ تحقیقاتی با مشارکت صدها دانشمند از سراسر جهان آغاز شده تا این هدف محقق شود.
میزان تشخیص اوتیسم در آمریکا از سال ۲۰۰۰ بهطور چشمگیری افزایش یافته. طبق آمار رسمی، در سال ۲۰۲۰ از هر ۳۶ کودک هشتساله، یکی مبتلا به اوتیسم بوده، در حالی که این رقم در سال ۲۰۰۰ فقط یک نفر از هر ۱۵۰ نفر بوده است.
در همین حال، برخی از گروههای حامی افراد اوتیستیک در آمریکا، درباره این رویکرد دولت انتقادهایی مطرح کردهاند. آنها معتقدند نام بردن از اوتیسم بهعنوان «اپیدمی» باعث ترس و بدنامسازی افراد اوتیستیک میشود. آنها همچنین گفتهاند که رسیدن به نتیجه قطعی تا ماه سپتامبر واقعبینانه نیست.
ترامپ هم از قبل کمیسیونی به نام «آمریکا را دوباره سالم کنیم» (Make America Healthy Again) تشکیل داده که قرار است به مسائلی مانند اوتیسم، آسم و داروهای تجویزی برای کودکان بپردازد. او گفته احتمال دارد عامل مصنوعی ناشناختهای باعث افزایش نرخ اوتیسم شده باشد.
دانشمندان میگویند دلایل افزایش آمار تشخیص اوتیسم، بیشتر به خاطر گستردهتر شدن تعریف این اختلال و افزایش آگاهی و تشخیصهای بهتر است، نه لزوما عوامل جدید بیماریزا. البته برخی پژوهشها هم ارتباط دیابت در دوران بارداری با افزایش احتمال اوتیسم را ثابت کردهاند.
وزیر بهداشت آمریکا که قبلا بارها ادعاهای نادرست درباره ارتباط واکسن و اوتیسم را مطرح کرده، گفته در این تحقیقات قرار است همه عوامل احتمالی بررسی شوند، از جمله واکسنها، سیستم غذایی، آب، هوا و حتی روشهای فرزندپروری.
او همچنین فردی را برای بررسی این موارد استخدام کرده که قبلا به دلیل طبابت غیرمجاز و تجویز درمانهای خطرناک برای کودکان اوتیستیک جریمه شده است.
برخی کارشناسان هشدار دادهاند که این رویکردها باعث پخش اطلاعات غلط درباره اوتیسم میشود و پایه علمی ندارند.