پزشکان: ویروس شیوع‌یافته در چین جای نگرانی ندارد و جدید نیست

بر اساس گزارش منتشر شده در نیویورک تایمز، ویروس انسانی متاپنوموویروس (HMPV) اخیرا در چین و برخی کشورها از جمله هند شیوع پیدا کرده. این ویروس یک ویروس تنفسی است که علائمی مشابه سرماخوردگی و آنفلوانزا مانند سرفه، تب، گرفتگی بینی و خس‌خس سینه دارد و بیشتر، کودکان را درگیر می‌کند.

در موارد شدید، این ویروس می‌تواند باعث برونشیت، برونشیولیت (نوعی عفونت ریه در نوزادان و خردسالان) و پنومونی شود، به‌ویژه در کودکان، سالمندان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.

ویروس HMPV اولین بار بیش از ۲۰ سال پیش توسط دانشمندان هلندی کشف شد. بیشتر کودکان تا پنج سالگی به این ویروس مبتلا می‌شوند. این ویروس معمولا در زمستان و اوایل بهار شیوع بیشتری دارد.

در حال حاضر هیچ واکسن یا درمان خاصی برای این ویروس وجود ندارد و در موارد شدید، افراد نیاز به بستری در بیمارستان پیدا می‌کنند. محققان دانشگاه آکسفورد در حال آزمایش واکسن‌های mRNA برای این ویروس و دیگر ویروس‌های مشابه هستند.

با وجود شیوع موارد جدید در هند، مقامات بهداشتی اعلام کرده‌اند که این ویروس، جدید نیست و پیش از این نیز وجود داشته و عده‌ای را هر ساله درگیر می‌کند. کودکانی که در هند به این ویروس مبتلا شده‌اند (و البته بهبود پیدا کرده‌اند)، تماسی با چین یا کشورهای دیگر نداشته‌اند و از محل زندگی خود خارج نشده بوده‌اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرده که این نوع عفونت‌ ویروسی معمولا در فصل زمستان افزایش می‌یابد و علائم و شیوع آن امسال نسبت به سال گذشته، حتی کمتر هم بوده.

در چین، پس از افزایش تعداد موارد HMPV در سه هفته اخیر، «مرکز کنترل بیماری‌ها» از مردم خواسته که از ماسک استفاده کنند و از تجمع پرهیز نمایند. اینطور به نظر می‌رسد که تحت فشار قرار گرفتن بیمارستان‌ها و آغاز یک پاندمی دیگر، بی‌اساس است.