یافتههای یک مطالعه جدید نشان میدهد که سلامت چشم کودکان در سراسر جهان رو به کاهش است. در سال ۲۰۲۳، تقریبا یک سوم کودکان دچار نزدیکبینی بودهاند و انتظار میرود این میزان تا دو دهه آینده افزایش یابد.
این پژوهش که روز سهشنبه ۲۴ سپتامبر در «British Journal of Ophthalmology» منتشر شده، میگوید که میزان نزدیکبینی در کودکان از ۲۴ درصد در سال ۱۹۹۰ به حدود ۳۶ درصد در سال گذشته افزایش یافته است. پیشبینیهای محققان نشان میدهد که این رقم میتواند تا سال ۲۰۵۰ به حدود ۴۰ درصد هم برسد.
نزدیکبینی یا همان میوپیا، حالتی است که در آن اشیاء نزدیک به وضوح دیده میشوند اما اشیاء دور تار هستند. این اختلال بینایی معمولا از دوران کودکی شروع میگردد و اکثر اوقات با بزرگتر شدن فرد و افزایش سن بدتر میشود.
بالاترین نرخ نزدیکبینی کودکان مربوط به ژاپن (۸۶ درصد) و پایینترین آن متعلق به پاراگوئه است. نرخ نزدیکبینی کودکان در کانادا حدود ۱۷ درصد ثبت شده.
محققان میگویند افزایش نرخ نزدیکبینی در کودکان امری تدریجی است، اما این مطالعه افزایش قابلتوجه آن را پس از پاندمی کرونا نشان میدهد. احتمالا این افزایش به دلیل قرنطینه بوده چون در آن زمان بسیاری از کودکان مجبور به شرکت در کلاسهای آنلاین بودهاند.
این مطالعه همچنین نشان میدهد که نزدیکبینی در میان کودکان ساکن شهرها بیشتر است و دختران بیشتر از پسران به آن مبتلا میشوند.
کاهش اسکرین تایم (نگاه کردن به صفحه دیوایسهای دیجیتال) و افزایش فعالیتهای خارج از منزل از جمله اقداماتی هستند که میتوانند از اختلال نزدیکبینی جلوگیری کنند.
همچنین به گفته کارشناسان، دولتها باید راهکارهایی پیدا کنند تا میزان تکالیف مدرسه و فعالیتهای آنلاین درسی در خانه کمتر از قبل شود.