توقف کمک‌های کانادا به آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل

ده‌ها کشور، از جمله کانادا، کمک مالی خود به UNRWA را متوقف کرده اند. اخیرا ادعاهایی مطرح شده مبنی بر اینکه تعدادی از کارکنان این آژانس در حمله حماس به اسرائیل دست داشته اند. به همین دلیل تعدادی از کشورهایی که تا الان به این نهاد کمک مالی می‌کردند، کمک‌های خود را قطع نموده اند.

آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (UNRWA)، یکی از آژانس‌های سازمان ملل است که در سال ۱۹۴۹ برای ارائه کمک و حمایت از پناهندگان فلسطینی تاسیس شده. مأموریت این آژانس ارائه خدماتی مثل آموزش، مراقبت‌های بهداشتی، خدمات اجتماعی و کمک‌های اضطراری به آوارگان فلسطینی در نوار غزه، کرانه باختری، اردن، لبنان و سوریه است. 

در سال ۲۰۲۲، بیش از ۶۰ درصد بودجه UNRWA توسط کشورهایی مثل آمریکا، کانادا، بریتانیا، استرالیا، آلمان، ژاپن، ایتالیا و سوئیس تامین شده. این کشورها در حال حاضر کمک‌های خود را متوقف کرده اند. 

آمریکا به عنوان بزرگترین کمک کننده، منتظر نتایج تحقیقات سازمان ملل در مورد این اتهامات است، تا تصمیم بگیرد به کمک‌های خود ادامه دهد یا نه. 

بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳، کانادا در مجموع ۹۰ میلیون دلار به UNRWA کمک بشردوستانه کرده. پس از حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل، کانادا ۲۰ میلیون دلار دیگر هم به این آژانس کمک کرده است. 

به طور کلی پس از آغاز جنگ حماس و اسرائیل، کانادا ۶۰ میلیون دلار کمک بشردوستانه برای مناطق درگیر جنگ اختصاص داده که ۲۰ میلیون دلار آن به UNRWA داده شده، اما ۴۰ میلیون دلار باقی مانده به مناطق جنگ زده ارسال شده و به دست UNRWA نرسیده است. 

اخیرا پیر پولیو از جاستین ترودو به خاطر تأمین بودجه و کمک به UNRWA انتقاد نموده و دولت را به حمایت غیرمستقیم از «تروریست‌ها و دیکتاتورهای خارجی» متهم کرده است.

دولت کانادا قبلاً در سال ۲۰۱۰ در زمان استیون هارپر (نخست وزیر سابق کانادا)، کمک مالی به UNRWA را به دلیل ارتباط با حماس متوقف کرده بود، اما دولت لیبرال از سال ۲۰۱۶ این کمک مالی را مجددا از سر گرفت. 

تحقیقات سازمان ملل در رابطه با اتهام همکاری تعدادی از کارکنان UNRWA با حماس ادامه دارد.