رئیس بانک مرکزی کانادا، Tiff Macklem، در آخرین نشست مطبوعاتی خود هشدار داده که اگرچه سیستم مالی کانادا قوی است، اما از بیثباتی بانکی ناشی از افزایش نرخ بهره در امان نیست.
این بی ثباتی می تواند بانک های کانادایی را نیز مانند بانک های آمریکایی و اروپایی دچار بحران مالی کند.
اخیرا بانک «سیلیکون ولی» (شانزدهمین بانک بزرگ آمریکا) تعطیل شده. این بانک بر روی سهامهای دولتی و اوراق بهادار با پشتوانه مورگج سرمایهگذاری کرده بود.
زمانی که دولت آمریکا برای مهار تورم، سیاست افزایش نرخ بهره را پیش گرفت، این سرمایهگذاریها ارزش خود را از دست دادند و به دنبال آن، بانک «سیلیکون ولی» ورشکسته شد.
پس از ورشکستگی سیلیکون ولی، بانک های اروپایی هم با کاهش ارزش سهام و بحران مالی رو به رو شدند. بانک «کردیت سوئیس» هم برای حمایت از مشتریانش و جلوگیری از ورشکستگی، حدود ۵۰ میلیارد دلار از بانک مرکزی سوئیس وام گرفت.
با توجه به این مسئله، رئیس بانک مرکزی از بانکها و موسسات مالی کانادایی خواسته تا هر چه زودتر خود را با شرایط جدید وفق بدهند و در برابر هرگونه پیامد احتمالی آمادگی لازم را داشته باشند. در غیر این صورت، شاید بحران مالی گریبانگیر سیستم مالی کانادا هم بشود.
به گفته تیف مکلم، سیستم مالی هم باید مثل سایر بخشهای اقتصادی خودش را با نرخ بهره بالا تطبیق دهد.
مشکلات اخیر بانکداری در جهان، اقتصاددانان را نگران کرده، اما طبق گفته رئیس بانک مرکزی کانادا، مشکلات بانکهای آمریکایی و اروپایی، هنوز بر روی سیستم مالی کانادا تاثیر نگذاشته.
تیف مکلم تاکید کرد که سیستم بانکی کانادا از زمان بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸ بسیار قویتر شده، اما با این حال باید همیشه هوشیار و آماده بود.
در سال ۲۰۰۸، بحران مالی از سقوط بازار مسکن در آمریکا شروع شد و به سرعت کشورهای دیگر را هم درگیر کرد. در این بحران، بسیاری از بانک ها و موسسات مالی در جهان متحمل زیان های هنگفت شدند.