دانشمندان کانادایی رباتی ساخته اند که می تواند میزان زنده ماندن بیماران سرطانی را تخمین بزند

دانشمندان دانشگاه بریتیش کلمبیا و موسسه BC Cancer یک ربات هوش مصنوعی جدید طراحی کرده‌اند که می‌تواند با خواندن یادداشت‌های پزشک، با دقت ۸۰ درصد پیش بینی کند که یک بیمار مبتلا سرطان چقدر زنده می ماند.

این ربات بر اساس فناوری پردازش زبان طبیعی (natural-language processing) طراحی شده. یعنی همان فناوری به کار رفته در ربات هوش مصنوعی ChatGPT.

این ربات تنها با داشتن یادداشت‌های اولیه پزشک آنکولوژیست (متخصص سرطان)، می‌تواند مدت زمان زنده ماندن بیماران را پیش بینی کند.

محققان تا حالا پرونده حدود ۴۸ هزار بیمار در شش منطقه مختلف بریتیش کلمبیا را با استفاده از این ربات تحلیل کرده‌اند و مدت زمان تقریبی زنده ماندن بیماران را به دست آورده اند.

البته هنوز پیش بینی‌های این ربات با نظرات یک پزشک واقعی مقایسه نشده است و این گام بعدی این پروژه تحقیقاتی خواهد بود.

به طور کلی تعیین مدت زمان زنده ماندن بیماران، کار دشواری است. مطالعات نشان می‌دهند که دقت پزشکان در پیش بینی مدت زمان زنده ماندن بیماران مبتلا به سرطان، حدود ۷۴ درصد است.

محققان معتقدند، هوش مصنوعی ابزار مفیدی برای کمک به علم پزشکی است، چون در پردازش اطلاعات سریع‌تر و دقیق‌تر از انسان عمل می‌کند.

محققان این پژوهش در نظر دارند در آینده این هوش مصنوعی را روی بیماران مبتلا به سرطان در سراسر کانادا امتحان کرده و نتایج آن را بررسی کنند.