دولت فدرال کانادا به دنبال تدوین و اجرای اولین برنامه تغذیه ملی مدارس

دولت کانادا در حال برنامه ریزی برای اجرای اولین برنامه تغذیه ملی مدارس است تا دسترسی دانش آموزان به وعده‌های غذایی مهم و ضروری را افزایش دهد.

این برنامه بخشی از بودجه سال ۲۰۲۲ دولت کانادا است، اما هنوز جزئیات بیشتری راجع به آن منتشر نشده. فعلا مشخص نیست این طرح از چه زمانی شروع خواهد شد، شامل چه مواردی می‌شود و چه مقدار بودجه صرف آن می‌گردد.

اخیرا، کشور آمریکا استاندارد تغذیه مدارس خود را به روز کرده و اعلام کرده مصرف قند اضافی و نمک در مدارس این کشور محدود خواهد شد. اما، کانادا هنوز استاندارد جدیدی ارائه نداده و در حال بررسی است.

با توجه به این موضوع، دولت فدرال در نوامبر ۲۰۲۲، یک نظرسنجی برگزار کرد که طی آن نظر کانادایی‌ها را درباره غذای مدارس بپرسد. همچنین، طی شش ماه گذشته جلسات متعددی با برخی از کارشناسان راجع به این موضوع برگزار شده است.

کارشناسان معتقدند که برنامه پیشنهادی باید جامع باشد و همه استان ها، مناطق و جوامع بومیان کانادا را شامل شود. علاوه بر این، برنامه غذایی مدارس موضوعی است که تحت اختیارات دولت های استانی است. بنابراین، تدوین یک سیاست جدید باید با همکاری همه دولت‌های استانی انجام شود و نیازهای غذایی هر منطقه را برطرف کند.

کارشناسان می گویند که یک برنامه غذایی خوب باید بر اساس نیازها و ویژگی‌های محل زندگی دانش آموزان ارائه گردد. مثلا در مدرسه‌ای که بیشتر دانش آموزهای آن مسلمان هستند، باید غذای حلال سرو شود.

همچنین، به گفته کارشناسان، برنامه غذایی باید حتما شامل یک صبحانه کامل باشد و مصرف مواد قندی در آن به حداقل برسد. برای مثال به جای آبمیوه، به دانش آموزان میوه بدهند.

سازمان The Breakfast Club of Canada که روزانه برای ۵۸۰ هزار کودک در سراسر کشور غذا تهیه می کند، توصیه کرده که در صورت امکان از سبزیجات محلی و متناسب با فصل در تغذیه دانش آموزان استفاده شود.

همچنین، پیشنهاد کرده برای تنوع بیشتر، انواع حبوبات، آجیل و توفو هم در برنامه غذایی گنجانده شود.

در حال حاضر بعضی مدارس در کانادا به دانش آموزان وعده های غذایی ارائه می کنند و دستورالعمل جامعی در این رابطه وجود ندارد.

در سال ۲۰۲۱، لیبرال‌ها در برنامه انتخاباتی خود متعهد شده بودند که یک میلیارد دلار طی ۵ سال برای توسعه سیاست تغذیه ملی مدارس هزینه کنند. حالا باید دید با توجه به تورم و کمبود بودجه، این برنامه تا چه حد عملی می‌شود.