افزایش پذیرش مهاجران به کانادا: نگرانی کارشناسان درباره اوضاع مسکن و اجاره

دولت کانادا در نظر دارد بین سال های ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۷ به حدود ۱٫۵ میلیون نفر اقامت دائم بدهد.

دولت معتقد است که این کار به رونق اقتصادی کشور کمک می‌کند. اما بعضی کارشناسان نگران این هستند که با این کار کانادا با مشکلات چالش برانگیز رو به رو شود.

یکی از این مشکلات کمبود مسکن است. طبیعتا با افزایش تعداد مهاجران، نیاز به افزایش عرضه مسکن بیش از پیش احساس می شود.

بعضی ها معتقدند که با ورود تعداد زیادی از مهاجران جدید و کمبود مسکن، در آینده باید شاهد تغییراتی در بازار مسکن و بالا رفتن قیمت آن باشیم.

البته بعضی کارشناسان می گویند که مهاجران جدید پول نقد یا پس‌انداز کافی برای خرید مسکن ندارند و همین دلیل باعث می‌شود که تاثیر چندانی بر روی قیمت ها نداشته باشند. آن ها احتمال می دهند تاثیر ورود مهاجران جدید بر روی قیمت مسکن دو تا سه سال بعد از ورود آن ها، مشخص می‌شود.

به گفته اقتصاددانان، ورود تازه واردان به کانادا بر روی قیمت اجاره مسکن تاثیر خواهد گذاشت. با توجه به این که کانادا قوانین ضعیفی در مورد افزایش اجاره بها دارد، این مسئله باعث می شود کرایه خانه هر سال افزایش پیدا کند و به دنبال آن رقابت در بازار اجاره مسکن بالا رود.

در این مسئله، بیشترین صدمه متوجه قشر آسیب پذیر و کم درآمد جامعه خواهد شد. البته شاید بتوان با اعمال قوانین سختگیرانه جلوی افزایش زیاد اجاره بها را گرفت.

بعضی منتقدان دولت می گویند مشکل فقط مسکن نیست. میلیون ها مهاجر جدید که وارد کانادا خواهند شد، به خدماتی مثل حمل و نقل عمومی، بهداشت و درمان و مهدکودک نیاز دارند. سوال منتقدان این است: برنامه دولت برای بهبود این خدمات چیست؟

این در حالی است که بعضی از این خدمات در حال حاضر هم با مشکل مواجه هستند. برای مثال بیمارستان ها مشکل کمبود کادر درمان و تخت بیمارستانی دارند. حمل و نقل عمومی هم نتوانسته رضایت بسیاری از مردم را جلب کند. ظرفیت مهدکودک ها هم تقریبا تکمیل است و گاهی برای یک جای خالی، والدین باید مدت ها منتظر بمانند.

به گفته کارشناسان، کانادا به برنامه بهتری نیاز دارد تا هم اقتصاد آسیب دیده را تقویت کند و هم اطمینان حاصل کند که مسکن کافی برای تازه واردان وجود دارد.

باید دید برنامه دولت کانادا برای حل این مشکلات چه خواهد بود.