دولت کانادا به عنوان تنها عضو از کشورهای ثروتمند G7، متقاضی دریافت سهمیه واکسن از کوواکس (COVAX) شده. همین موضوع باعث انتقادهایی شده.
کوواکس چیست؟
کوواکس یک برنامه مشارکت بین المللی است که توسط سازمان بهداشت جهانی مدیریت می شود و هدف آن دسترسی عادلانه همه کشورهای جهان (به خصوص کشورهای فقیر و در حال توسعه) به واکسن کرونا است.
در این برنامه کشورهای ثروتمند مبلغی را اهدا می کنند تا کشورهای فقیر هم به واکسن کرونا دسترسی داشته باشند. اما در عوض، خودشان هم می توانند تعداد کمی واکسن کرونا دریافت کنند.
طبق گزارش بی بی سی، کانادا در سپتامبر ۲۰۲۰ مبلغ ۴۴۰ میلیون دلار به کوواکس پرداخت کرده که نیمی از آن برای خرید واکسن های خودش بوده و باقی آن هم برای کمک به واکسیناسیون کشورهای فقیر پرداخت شده.
بنابراین کانادا از برنامه کوواکس سهمیه دارد و دولت فدرال اعلام کرده که این سهمیه را قبول کرده و قرار است تا آخر ژوئن ۲۰۲۱، تعداد ۱٫۹ میلیون دوز واکسن آکسفورد-آسترازنکا تحویل بگیرد.
همزمان با کانادا، کشورهای رواندا، افغانستان و سودان هم قرار است واکسن دریافت کنند.
سازمان های خیریه و منتقدان داخلی حزب حاکم کانادا، با این اقدام دولت مخالفت کرده اند و آن را مورد نقد قرار داده اند.
آن ها معتقدند که این کار از نظر اخلاقی درست نیست و با توجه به این که کانادا تعداد زیادی واکسن خریداری کرده، باید این سهمیه را دریافت نمی کرد تا صرف واکسیناسیون مردم کشورهای در حال توسعه شود.
طبق آمارها، کانادا به ازای هر شهروندش، نزدیک به ده دوز واکسن کرونا خریداری کرده.
دولت کانادا با فشارها و انتقادهای زیادی از داخل کشور در زمینه واکسن رو به رو است. چرا که سرعت واکسیناسیون پایین است و بدقولی های اخیر فایزر و مدرنا منجر به کمبود واکسن در کشور شده.
یکی از مدیران سازمان خیریه Oxfam گفته که کانادا نباید برای کاهش فشارهای داخلی، از سهمیه واکسن کشورهای فقیر دریافت کند. چرا که یک یا دو میلیون دوز واکسن، تفاوت چندانی برای کانادا ایجاد نمی کند. اما می تواند مردم فقیرترین کشورهای جهان را واکسینه کند.
منبع: bbc – cbc – globalnews – ctvnews